Home

Murchison Falls

dinsdag 10 juli:Hee allemaal! Hier weer even een update van de afgelopen week:Donderdag ochtend zijn we naar een school gegaan, de school had een muziek, dans en sport ochtend en ze hadden FOHO uitgenodigd om te komen kijken. We gingen buiten zitten op bankjes onder een grote boom. Toen waren er 2 koortjes van 2 verschillende scholen, die omstebeurt voor ons gingen optreden. Het was zó leuk om te zien! Ze gingen helemaal los op het ritme van de djembé’s en ze konden zo mooi zingen! Voor de liefhebbers: ik heb veel filmpjes gemaakt:)

Om 2 uur gingen we weer terug naar ons huisje, we hebben toen even snel onze tas ingepakt voor het weekend. Bij FOHO daarna zeiden ze dat ik er smart uitzag met m’n grote, zware rugtas en dat ik daar Afrikaanse heupen van krijg… right.

Condooms en bananen

woensdag 4 juli:


Maandag zijn we teruggegaan naar de sloppenwijk aan het Victoriameer, dit keer met de auto met achterin allemaal eten. Voordat we gingen, ging Mukasa met ons bespreken hoe we het moesten uitdelen en dat we ze ook moesten uitleggen hoe ze het voedsel het best kunnen gebruiken. Mukasa vroeg aan mij: “Ailien, how many eggs do you eat?” Dus ik zei dat ik er ongeveer 1 per week eet. En gelijk namen ze aan dat dat het perfecte aantal is, en als je meer of minder eet dat het dan slecht is. Dus we moesten aan iedereen vertellen dat ze 1 ei per week moeten eten…
Ik was blij dat ik voorin de auto mocht, op de achterbank zaten ze met z’n vijven. Onderweg nog aangehouden door de politie, die wouden met mij van pet ruilen omdat ik er 'smart' uitzag met m'n pet. Als ze hier tegen je zeggen: “you look smart” betekent dat: je ziet er mooi uit. Heel verwarrend ;)

update!

Zondag 1 juli:

Even een update van afgelopen week:

Dinsdag zijn we op house visit gegaan bij 2 gehandicapte kinderen. Eerst kwamen we bij Kayemba, hij kreeg op 1-jarige leeftijd malaria, en omdat er geen geld was voor verzorging is hij daardoor lichamelijk en geestelijk gehandicapt geworden, hij is nu 14 jaar. We gingen naar binnen in hun huisje van 3×3, hier woont de moeder met 2 zoons. Haar man is overleden, en de familie van de vaders kant bied hun geen hulp of steun, ze vinden dat ze het nu zelf maar uitzoekt.

Another day

Maandag 25 juni:Vandaag hebben we echt een super dag gehad. Rond 10 uur reden we met twee volle boda boda’s naar het Victoriameer. Ik had m’n kinderkleding en babyspeelgoed mee, Mukasa had schoolschriften en andere schoolspullen en verder hadden we nog Afripad’s (uitwasbaar maandverband, anders gebruiken ze namelijk bananenbladeren) en condooms. Het was een supermooie tocht van ongeveer 3 kwartier, daar aangekomen waren we geen mzungu’s meer, maar oranje gingers door al het stof. We kwamen aan bij een sloppenwijk aan de rand van het Victoriameer, het stonk er verschrikkelijk naar vis en andere geuren. Mukasa vertelde dat ze er geen latrine hebben, dus het Victoriameer is hun wc, maar tegelijkertijd halen ze daar ook hun drinkwater uit wat vaak niet eerst wordt voorgekookt.

xxx

Zondag 24 juni:

Hoi allemaal!

Helaas ben ik woensdagavond ziek geworden, donderdag hele dag op bed gelegen. ’s Avonds besloten Marijke en Mukasa dat ik toch maar even naar het ziekenhuisje moest voor een malariatest, die zijn hier voor ons heel goedkoop en wel fijn om het even zeker te weten. Dus met koorts op de boda boda, tegen Mukasa aanhangend naar Bionci clinic. Daar bleef de dokter maar over alle spelers van het Nederlands elftal praten, heel fijn op zo’n moment ;) Toen even in de wachtkamer gewacht, waar ik vervolgens ook de test kreeg. Midden in de wachtkamer werd ik in m’n vinger geprikt en 5 minuten later kreeg ik de uitslag: negatief J

Hard workers

Woensdag 20 juni:
Echt super leuk om al jullie reacties nu al te lezen! Ik ben hier nu pas 3 dagen en heb het gevoel dat ik hier al zo lang ben, zoveel gezien en gedaan!
Vanochtend werden we wakker van Mukasa die op onze slaapkamerdeur klopte: “goodmohning, how ah you?” Maar wat we niet wisten is dat dat hier betekent: “Goedenmorgen, ik ga alvast naar het project, komen jullie zo? De sleutel ligt op tafel.” We riepen maar een beetje “Mukasa where are you? “ en besloten toen maar naar het project te gaan ;)

De eerste dagen

maandag 18 juni:

Gisteravond ben ik aangekomen hier in Uganda. De vlucht ging super en met KLM vliegen is echt een luxe! Ik werd ontvangen door Ruben en Jeroen, super aardige jongens die wij hier altijd kunnen bereiken als er iets is. Toen gingen we naar het hostel in Entebbe, waar Nynke en Marijke al waren. Nynke zit bij een ander project in de buurt en samen met Marijke zit ik bij FOHO.

Alle berichten

Irene Tyndall

Name: Irene Tyndall
Leeftijd: 25

Was vrijwilliger bij FOHO - Foundation of Hope Organization van 18 jun 2012 tot 13 jul 2012